Materiaalit

 EARTH EDUCATION - MAAKASVATUS… UUSI ALKU  (Steve Van Matre) 

Maakasvatus tarjoaa kokonaisvaltaisen näkökulman ympäristökasvatukseen. Maakasvatus on löytöretki elämän oivaltamiseen ja uuden elämäntavan omaksumiseen. Sen avulla ihmisten tiedolliset ja tunneperäiset suhteet maapallon eliöyhteisöihin ja elämää ylläpitäviin järjestelmiin kasvavat.

Maakasvatus pyrkii auttamaan ihmisiä muovaamaan itselleen sellaisen elämäntavan, että heidän vaikutuksensa maapallon eliöyhteisöihin ja järjestelmiin vähenee joka koituu kaikkien maapallon eliöiden hyväksi. Uusi alku -kirjassa esitetään maakasvatuksen lähtökohdat ja keskeiset periaatteet ja menetelmät. Uusi alku on myös työkalu maakasvatusohjelman rakentamiselle. 

Hinta: 10 € + postituskulut    


MAANVARTIJAT (Steve Van Matre ja Bruce Johnson)


Maanvartijat™ (Earthkeepers™)-maakasvatusohjelma on suunniteltu niille toimipaikoille, ohjaajille ja opettajille, jotka aikovat tarjota sellaisen oppimiskokemuksen, joka houkuttelee ja motivoi osallistujia rakentamaan syvän ja henkilökohtaisen suhteen maapalloon ja sen elämään.

Kirja antaa perusteellisen kuvan 10–12 -vuotiaille suunnatusta ohjelmasta ja se motivoi kestävämpää elämäntapaa edistäviä toimipaikkoja, ohjaajia ja opettajia aloittamaan ohjelman toteuttamisen. Kirjan alkuperäisteoksen kirjoittajina ovat toimineet professorit Steve Van Matre ja Bruce Johnson.
Kirjassa mukana mm.

- kuvaukset maakasvatuksesta, Maavartijat-ohjelmasta ja ohjaamisen ohjeista

- yleiskuvaukset neljästä ekologisesta harjoitteesta: Ravintoketjun Valvojat, Huimat Hiukkaset, Yhteyksien Tarkastus ja Aikalaatikot

- käytännönläheiset ohjeet ohjelman elämysharjoitteiden toteuttamisesta: Maakävely, Luontokolo, E.M.:n Päiväkirja, Vuodenajat

- kestävää elämäntapaa edistävien tehtävien esittely

Hinta: 16 € + postituskulut

AURINKOALUS III (Steve Van Matre ja Bruce Johnson)


AURINKOALUS III™ (SUNSHIP III™) on 13–14-vuotiaille suunnattu maakasvatusohjelma. Nimensä se on saanut siitä, että maapallo on kolmas planeetta lähimmästä tähdestämme, auringosta.  Ohjelman tarkoituksena on motivoida osallistujia näkemään ympäristöasioita uudella tavalla ja antaa vaihtoehtoja uuden kestävämmän elämäntavan rakentamiseksi.  Ohjelman  2  ½-3 päivää kestävä "Aloitusjakso" toimii tehokkaana  ponnahduslautana sille,  mitä ohjelmaan osallistuvat nuoret tekevät myöhemmin kotona ja koulussa. 

AURINKOALUS III – edessä olevan matkan oivallus ja valinta -kirja antaa perusteellisen kuvan koko ohjelmasta ja se motivoi kestävämpää elämäntapaa edistäviä toimipaikkoja ja ohjaajia aloittamaan ohjelman toteuttamisen. Kirjan alkuperäisteoksen kirjoittajina ovat toimineet professorit Steve Van Matre ja Bruce Johnson.

Kirjassa mukana mm.

- yleiskuvaukset neljästä ekologisesta harjoitteesta: Solarville, Aineiden kierrätyslaitos, Museoprojekti ja Aurinkotemppeli SOL.

- outo hahmo O/V edustaen vertauskuvallisesti ihmisen kaksijakoisuutta – tasapainoista puoltamme  ja häirikköpuoltamme.

-  Maan Emo, vanha  tarinankertoja, joka johdattelee nuoret omalle etsintämatkalle. 

- Solarit, aurinkovalon energian rahayksikkö, jota käytetään kaikkeen toimintaamme maapallolla.

- Päivin päivä, jonka aikana nuori kuluttaa suuren määrän energiaa tajuamatta itse miten toimii.

- Kuoleman varjo, aamun koitteessa tapahtuva vuoropuhelu kuoleman ja uhanalaisten lajien kanssa.

Hinta: 18 € + postituskulut


MAAKÄVELYT - Luonnon taikaa ja luminen maakävely (Steve Van Matre)


Maakävely on luonnon ihmeisiin ja monivivahteisuuksiin tutustuttava elämyksellinen seikkailu. Se on helppo ja virkistävä tapa tutustua luontoon. Maakävelyllä  pääpaino on aistien herkistämisessä ja havaintoherkkyyden kasvattamisessa. Se on käytännönläheinen menetelmäopas omien luontoretkien toteuttamiseen.  Se sisältää ohjeita eri vuodenaikoina toteutettavien maakävelyjen toteuttamiseen.


Hinta: 25 € + postituskulut


Kirjat on julkaissut kansainvälinen vapaaehtoisvoimin toimiva Maakasvatusinstituutti (The Institute for Earth Education). Tilaukset tilauslomakkeella. Englanninkieliset materiaalitilaukset suoraan Maakasvatusinstituutista.