Maakasvatusohjelmat

Maakasvatusohjelmat ovat huolellisesti suunniteltuja jännittäviä oppimiskokemuksia. Ne painottavat ekologian ymmärtämistä ja edistävät läheistä kosketusta luontoon. Maakasvatusohjelmat kestävät muutamasta päivästä yhteen viikkoon ja lisäksi niihin kuuluu kotona ja koulussa suoritettavia, ympäristövastuullisempaan elämäntapaan liittyviä tehtäviä.

Valmiita malliohjelmia ovat:

 

Sunship Earth (10-11 –vuotiaille)

Viikon kestävä seikkailu, jossa selviävät seitsemän ekologista peruskäsitettä. Sunship Earth herättelee tunteita ja antaa ymmärrystä, joiden avulla nuoret voivat paremmin täyttää velvollisuutensa tämän yhteisen elämänaluksemme miehistönä ja matkustajina.

 
Earthkeepers (Maanvartijat, 10-11-vuotiaille)

Maanvartijat  on suunniteltu niille toimipaikoille ja opettajille, jotka aikovat tarjota sellaisen oppimiskokemuksen, joka houkuttelee ja motivoi osallistujia rakentamaan syvän ja henkilökohtaisen suhteen maapalloon ja sen elämään.

Maanvartijat on kaksi ja puoli päivää kestävä kokemus, joka valmistaa osallistujia käyttämään vähemmän energiaa ja materiaaleja. Maanvartijat on taianomainen ohjelma, joka on tarkoitettu 4.-5. luokan oppilaille. Erityisessä Maanvartijoiden koulutuskeskuksessa osallistujat saavat palkkioksi tekemistään tehtävistä kaksi avainta, joiden avulla he voivat elää sopusoinnussa Maan kanssa (KEYS: K = knowledge, tieto; E=Experience, elämykset luonnossa). Toiset kaksi avainta oppilaat ansaitsevat palattuaan kotiin (Y=Yourself, sinä itse; S=Sharing, jakaminen).

Maanvartijat on ensimmäinen suomenkielelle käännetty maakasvatusohjelma.

Tietääksesi enemmän,  miten tämä jännittävä oppimiskokemus aloitetaan,  lähetä tilaus suoraan kansainväliseen Maakasvatusinstituuttiin, niin sinulle lähetetään lisäinfoa itse ohjelmasta ja Maanvartijat - koulutuskeskuksen sopimusehtopaperi. Merkitse spostitilaukseesi seuraavat tiedot: tilaajan ja toimipaikan nimi, osoite, postinumero ja kaupunki. Lähetä englanninkielinen tilauksesi osoitteeseen iee1(ät)aol.com. Tilauksesi  vahvistuu, kun täytetyt ja allekirjoitetut sopimusehtopaperit ovat saapuneet Instituuttiin.

Tilattava Maanvartijat-ohjelmapaketti  sisältää:

○ MAANVARTIJAT –KIRJA: Neljän avaimen avulla nuoria autetaan elämään tasapainossa maapallon kanssa. Kirja esittelee koko ohjelman (suomenkielinen).

○ KÄSITTEIDEN KOHTAAMINEN I: Opitaan ekologian periaatteita seikkailun avulla. Kansiossa esitellään yksityiskohtaisesti Maanvartijat -ohjelman tieto-osuuteen liittyvät  käsiteharjoitteet (suomenkielinen).

○ ”TEACHER PREPARATION PACKET”  ja KOPIOITAVAT MATERIAALIT tarjoavat opettajalle ja ohjaajille informaatiota ohjelmasta ja ne sisältävät  vedokset kopioitavasta ohjelmassa tarvittavasta kirjallisesta materiaalista.

○ Esimerkkipainokset KOULUTUSKÄSIKIRJASTA ja PÄIVÄKIRJASTA.

○ KOPIOITAVAN VERSION koulutuskäsikirjasta ja päiväkirjasta ja tekijänoikeusluvan  tuottaa näistä toimipaikan oma kopio.

○ Esimerkkikappaleet Maanvartijat -ohjelmassa käytettävistä OPPIMISVÄLINEISTÄ: K-E-Y-S –avaimet, avainrengas ja naru,  harjoittelijakortti, rintamerkki, todistus, 1. asteen Maanvartijan helmi ja tarra.

  Esimerkkikappaleet neljästä  diaesityksessä esitetystä  MAANVARTIJAT -JULISTEESTA.

○ MAANVARTIJAT-ESITYKSET E.M.:n laboratoriossa esitettäviin  avajais- ja lopetusseremoniaan. 

Koko Maanvartijat –ohjelmapaketti maksaa 500 $ ja tämän lisäksi toimipaikalta peritään vuotuismaksu, joka  määräytyy sen mukaan,  kuinka monta kertaa ohjelmaa toimipaikassa vedetään (max 100 $/vuosi). Hinnanmuutokset hintoihin pidätetään.
Rangers of the Earth (10-11 -vuotiaille)
 
Young People Responding To The Planet’s Cry For Help

Koulussa toteutettuna ohjelma tarjoaa puitteet koko vuoden kestävälle opiskelulle yhdistäen kaikkia oppiaineita tähän kokonaisuuteen.

Ohjelmaa voi toteuttaa myös kouluajan ulkopuolella “kerhona” tai muun vastaavan nuorisoryhmän kanssa.


AURINKOALUS III (SUNSHIP III), 13-14 –vuotiaille

Nimensä ohjelma on saanut siitä, että maapallo on kolmas planeetta lähimmästä tähdestämme, auringosta.  Ohjelman tarkoituksena on motivoida osallistujia näkemään ympäristöasioita uudella tavalla ja antaa vaihtoehtoja uuden kestävämmän elämäntavan rakentamiseksi.  Ohjelman  2  ½–3 päivää kestävä "Aloitusjakso" toimii tehokkaana  ponnahduslautana sille,  mitä ohjelmaan osallistuvat nuoret tekevät myöhemmin kotona ja koulussa. 

Tilattava AURINKOALUS III -ohjelmapaketti sisältää:

○ AURINKOALUS III: Edessä olevan matkan oivallus ja valinta. Tämä kirja luo yleiskatsauksen koko ohjelmasta (suomenkielinen).

○ KÄSITTEIDEN KOHTAAMINEN II: Opitaan ekologisia käsiteitä seikkailun avulla.  Esittelee yksityiskohtaisesti ne käsiteharjoitteet, joista muodostuu AURINKOALUS III -ohjelman tiedollisen sisällön ydin (suomenkielinen).

○ OPETTAJAN OPAS  JA KOPIOITAVAT MATERIAALIT CD:llä, sisältäen ohjeita ohjaamiseen, kopioitavat alkuperäistallenteet ohjelmassa tarvittavia materiaaleja varten ja täydellisen listan tarvittavista välineistä.

○ Mallikappaleet oppilaiden TILIKIRJASTA JA OHJEKIRJASTA.

○ Alkuperäistallenteet ja toimipaikkakohtainen copyright-oikeus oppilaiden -Tilikirjan ja Ohjekirjan tekemiseen.

○ Mallit AURINKOALUS III:n tarvikkeista, mukaan lukien ongenkoukku, kangaspussi, rannerengas ja diplomi.

○ AURINKOALUS III CD -ESITYS avajais- ja lopetusseremonioihin.

Ohjelmaan voi tarkemmin tutustua täältä

Tietääksesi enemmän,  miten tämä jännittävä oppimiskokemus aloitetaan,  lähetä tilaus suoraan kansainväliseen Maakasvatusinstituuttiin, niin sinulle lähetetään lisäinfoa itse ohjelmasta ja AURINKOALUS III - koulutuskeskuksen sopimusehtopaperi. Merkitse spostitilaukseesi seuraavat tiedot: tilaajan ja toimipaikan nimi, osoite, postinumero ja kaupunki. Lähetä englanninkielinen tilauksesi osoitteeseen iee1(ät)aol.com. Tilauksesi  vahvistuu, kun täytetyt ja allekirjoitetut sopimusehtopaperit ovat saapuneet Instituuttiin.

Maakasvatusinstituutti on valmis toimittamaan myös monia muita AURINKOALUS III -ohjelman osallistujien tarvitsemista välineistä. Ohjelmapaketti sisältää tilauslomakkeita, joilla ohjelmapaketin ostaneet voivat tilata ohjelmassa käytettäviä tarvikkeita – osallistujan välinepaketti, riipus, SOL-leima ja hieroglyfi -taulu.  Paketissa on myös mukana maakasvatuksen materiaaliluettelo, johon on listattu niitä saatavilla olevia tarvikkeita, joita on muuten vaikea löytää. 

Koko AURINKOALUS III -ohjelmapaketti maksaa 500 $  ja tämän lisäksi toimipaikalta peritään vuotuismaksu, joka  määräytyy sen mukaan,  kuinka monta kertaa ohjelmaa toimipaikassa vedetään (max 100 $/vuosi). Hinnanmuutokset hintoihin pidätetään.