lauantai 22. tammikuuta 2022

Maanvartijat-kirja on julkaistu

Maanvartijat™ (Earthkeepers™)-maakasvatusohjelma on suunniteltu niille toimipaikoille, ohjaajille ja opettajille, jotka aikovat tarjota sellaisen oppimiskokemuksen, joka houkuttelee ja motivoi osallistujia rakentamaan syvän ja henkilökohtaisen suhteen maapalloon ja sen elämään.

Kirja antaa perusteellisen kuvan 10–12 -vuotiaille suunnatusta ohjelmasta ja se motivoi kestävämpää elämäntapaa edistäviä toimipaikkoja, ohjaajia ja opettajia aloittamaan ohjelman toteuttamisen. Kirjan alkuperäisteoksen kirjoittajina ovat toimineet professorit Steve Van Matre ja Bruce Johnson. 

Kirjassa mukana mm.

- yleiskuvaukset maakasvatuksesta, Maavartijat-ohjelmasta ja ohjaamisen ohjeista

- yleiskuvaukset neljästä ekologisesta harjoitteesta: Ravintoketjun Valvojat, Huimat Hiukkaset, Yhteyksien Tarkastus ja Aikalaatikot

- käytännönläheiset ohjeet ohjelman elämysharjoitteiden toteuttamisesta: Maakävely, Luontokolo, E.M.:n Päiväkirja, Vuodenajat

- kestävää elämäntapaa edistävien tehtävien esittely

Kirjan ja ohjelmapaketin on julkaissut kansainvälinen vapaaehtoisvoimin toimiva Maakasvatusinstituutti (The Institute for Earth Education). Kirjaa voi tilata tilauslomakkeella.