Maapallo tarvitsee sinua juuri nyt enemmän kuin koskaan. Aikaa on jäljellä enää vähän. Tulet seuraavilta sivuilta lukemaan uudesta suunnasta, jonka suuri osa maailman ammattimaisista ympäristökasvattajista on jo valinnut. Maapallo on hädässä ja me ihmiset olemme ongelma - mutta me voimme olla myös ratkaisu ongelmiin. Toivottavasti liityt kulkemaan maakasvatuksen polkua kanssamme!


Maakasvatusohjelmat

Maakasvatusohjelmat ovat huolellisesti suunniteltuja jännittäviä oppimiskokemuksia. Ne painottavat ekologian ymmärtämistä ja edistävät läheistä kosketusta luontoon. Maakasvatusohjelmat kestävät muutamasta päivästä yhteen viikkoon ja lisäksi niihin kuuluu kotona ja koulussa suoritettavia, ympäristövastuullisempaan elämäntapaan liittyviä tehtäviä.

Valmiita malliohjelmia ovat:

 

Sunship Earth (10-11 –vuotiaille)

Viikon kestävä seikkailu, jossa selviävät seitsemän ekologista peruskäsitettä. Sunship Earth herättelee tunteita ja antaa ymmärrystä, joiden avulla nuoret voivat paremmin täyttää velvollisuutensa tämän yhteisen elämänaluksemme miehistönä ja matkustajina.

 
Earthkeepers (Maanvartijat, 10-11-vuotiaille)

Kaksi ja puoli päivää kestävä oppimiskokemus, joka motivoi osallistujia käyttämään vähemmän energiaa ja materiaaleja. Maanvartijat on taianomainen ohjelma, joka on tarkoitettu 4.-5. luokan oppilaille.

Koulutuksessa keskitytään tärkeiden ekologisten käsitteiden eli energian virran, aineiden kiertokulun, vuorovaikutuksen ja muutoksen oppimiseen sekä oman luontosuhteen löytämiseen ja syventämiseen. Ympäristövastuulliseen elämäntapaan liittyvät tehtävät tehdään koulutuksen jälkeen koulussa ja kotona. Kaikki tehtävät tehtyään oppilaat valmistuvat 1. asteen Maanvartijoiksi.

Maanvartijat on toistaiseksi ensimmäinen suomenkielelle käännetty maakasvatusohjelma.
Maanvartijat – ohjelman oppilaille jaettava ja osa opettajille jaettavasta materiaalista ja ohjaajan muistilistat on käännetty suomeksi, muu materiaali on englanninkielistä.

Maanvartijat –ohjelmapaketin tilaaminen

Maanvartijat (EarthkeepersTM)-ohjelma on suunniteltu niille toimipaikoille ja opettajille, jotka  aikovat tarjota sellaisen oppimiskokemuksen, joka houkuttelee ja motivoi osallistujia rakentamaan syvän ja henkilökohtaisen suhteen maapalloon ja sen elämään.

Tietääksesi enemmän,  miten tämä jännittävä oppimiskokemus aloitetaan,  lähetä tilaus suoraan kansainväliseen Maakasvatusinstituuttiin, niin sinulle lähetetään lisäinfoa itse ohjelmasta ja Maanvartijat - koulutuskeskuksen sopimusehtopaperi. Merkitse spostitilaukseesi seuraavat tiedot: tilaajan ja toimipaikan nimi, osoite, postinumero ja kaupunki. Lähetä englanninkielinen tilauksesi osoitteeseen iee1(ät)aol.com. Tilauksesi  vahvistuu, kun täytetyt ja allekirjoitetut sopimusehtopaperit ovat saapuneet Instituuttiin.

Maanvartijat-ohjelmapaketti  sisältää:

○ EARTHKEEPERS: Four Keys for Helping Young People Live in Harmony with the Earth. Kirja esittelee koko ohjelman (englanninkielinen).

○ CONCEPTUAL ENCOUNTERS I: Adventures in Learning Ecological Principles. Kansiossa esitellään yksityiskohtaisesti Maanvartijat -ohjelman tieto-osuuteen liittyvät  käsiteharjoitteet (oppilaille jaettava materiaali ja ohjaajan muistilistat käännetty suomeksi, muuten englanninkielinen).

○ ”TEACHER PREPARATION PACKET”  ja KOPIOITAVAT MATERIAALIT tarjoavat opettajalle ja ohjaajille informaatiota ohjelmasta ja ne sisältävät  vedokset kopioitavasta ohjelmassa tarvittavasta kirjallisesta materiaalista.

○ Esimerkkipainokset KOULUTUSKÄSIKIRJASTA ja PÄIVÄKIRJASTA.

○ KOPIOITAVAN VERSION koulutuskäsikirjasta ja päiväkirjasta ja tekijänoikeusluvan  tuottaa näistä toimipaikan oma kopio.

○ Esimerkkikappaleet Maanvartijat -ohjelmassa käytettävistä OPPIMISVÄLINEISTÄ: K-E-Y-S –avaimet, avainrengas ja naru,  harjoittelijakortti, rintamerkki, todistus, 1. asteen Maanvartijan helmi ja tarra.

  Esimerkkikappaleet neljästä  diaesityksessä esitetystä  MAANVARTIJAT -JULISTEESTA.

○ MAANVARTIJAT-ESITYKSET E.M.:n laboratoriossa esitettäviin  avajais- ja lopetusseremoniaan. 

Koko Maanvartijat –ohjelmapaketti maksaa 500 € (+ kotimaan postituskulut) ja tämän lisäksi toimipaikalta peritään vuotuismaksu, joka  määräytyy sen mukaan,  kuinka monta kertaa ohjelmaa toimipaikassa vedetään (max 100 €/vuosi). Hinnanmuutokset hintoihin pidätetään.
Rangers of the Earth (10-11 -vuotiaille)
 
Young People Responding To The Planet’s Cry For Help

Koulussa toteutettuna ohjelma tarjoaa puitteet koko vuoden kestävälle opiskelulle yhdistäen kaikkia oppiaineita tähän kokonaisuuteen.

Ohjelmaa voi toteuttaa myös kouluajan ulkopuolella “kerhona” tai muun vastaavan nuorisoryhmän kanssa.
SUNSHIP III (13-14 –vuotiaille)
 Kahden ja puolen päivän pituinen kokemus, jossa tutkitaan, mitä meidän täytyy tehdä, jos haluamme vähentää vaikutustamme maapalloon.