Maapallo tarvitsee sinua juuri nyt enemmän kuin koskaan. Aikaa on jäljellä enää vähän. Tulet seuraavilta sivuilta lukemaan uudesta suunnasta, jonka suuri osa maailman ammattimaisista ympäristökasvattajista on jo valinnut. Maapallo on hädässä ja me ihmiset olemme ongelma - mutta me voimme olla myös ratkaisu ongelmiin. Toivottavasti liityt kulkemaan maakasvatuksen polkua kanssamme!


lauantai 6. joulukuuta 2014

Suomen maakasvatustoiminta organisoituu uudestaan

Suomen maakasvatustoimintaa on vuodesta 1997 koordinoinut  IEE-Finland – Suomen Maakasvatusyhdistys ry. Toimintansa aikana yhdistys on kääntänyt kansainvälisen Maakasvatusinstituutin kirjallisuutta,  järjestänyt koulutuksia,  kehittänyt suomenkielisiä maakasvatusohjelmia ja –menetelmiä ja järjestänyt jäsentapaamisia. Viimeisten vuosien aikana yhdistys on keskittynyt Maanvartijat II™ ja SUNSHIP III™ (AURINKOALUS III) –ohjelmien käännöstyöhön. Nämä jo Instituutin  hyväksymät  käännökset julkaistaan heti, kun rahoitus niihin saadaan hankittua.

Suomen maakasvatustoiminta on päätetty organisoida uudestaan. Tässä järjestäytymisessä Suomen maakasvatusyhdistys ry:n toiminta on päätetty lopettaa ja toiminta on organisoitu seuraavanlaiseksi.

Jäseneksi kansainväliseen Maakasvatusinstituuttiin

Suomen Maakasvatusyhdistys ry:n vanhat ja uudet jäsenet voivat halutessaan edelleenkin  olla tukemassa maakasvatuksen kehittämistä ja toimintaa liittymällä  jäseneksi kansainväliseen Maakasvatusinstituuttiin (The Institute for Earth Education). 
Ilmoittautumislomake ja maksuohjeet löytyvät täältä.
Instituutti tarjoaa paikan myös aktiivisille toimijoille ja erityisesti niille, jotka haluavat luoda ja kehittää kokonaisvaltaista ympäristökasvatusta kansainvälisessä ympäristössä.

Tämän hetkisillä Suomen Maakasvatusyhdistys ry:n  internet –sivuilla oleva aineisto on yhdistyksen lopettamisen jälkeenkin esillä. www.maakasvatus.fi  –sivut säilytetään ja sen päivittämisestä vastaa vuosittain sovittava vastuuhenkilö. Vuosien 2014-2015 vastuuhenkilönä toimii Ilkka Aula ja vuoden 2016 Mari Paakkinen. Instituutin englanninkielistä sivustoa uudistetaan parhaillaan ja ne ilmestyvät Maakasvatusinstituutin sivuilla.

Maakasvatuskoulutukset

Kokonaisvaltaisia maakasvatuksen teoriaan, ohjelmiin ja menetelmiin perehdyttäviä koulutuksia järjestetään jatkossakin. Kouluttajina näissä tilaisuuksissa toimivat Instituutin hyväksymät kouluttajat. Koulutuksia toteutetaan suomen- että englanninkielisinä.  Esimerkkikoulutukset ovat erityisesti suunnattu niille, joita kiinnostaa kokonaisvaltainen ympäristökasvatus.

Maakasvatusmateriaalien tilaaminen

Käännettyjen maakasvatusmateriaalien myynnistä, jakelusta ja julkaisemisesta vastaa yhdistyksen lopettamisen jälkeen Elontilan Ystävät ry.  Maakasvatus –uusi alku –kirjaa, Maakävelymappia  ja tarvittaessa englanninkielisiä kirjoja tilataan suoraan Elontilan Ystäviltä -  tilattavat teokset löytyvät täältä.
Maakasvatusohjelmien ohjelmapaketit,  maakasvatusohjelmiin ja aktiviteetteihin (mm. Maanvartijat (Earthkeepers™)- ohjelma ja  Muirin taival) liittyvät materiaalit tilataan suoraan kansainvälisestä Maakasvatusinstituutista (iee1(ät)aol.com)  

Toivottavasti kuljet maakasvatuksen polkua kanssamme!

Viimeisen Suomen Maakasvatusyhdistyksen hallituksen jäsenet

Ilkka Aula, Pia Bäckman, Kreeta Hurme, Satu Jovero, Anna Kettunen ja Mari Paakkinen

Lisäinfoa:

Kansainvälinen Maakasvatusinstituutti, ohjelmat ja ohjelmamateriaalien tilaus:  www.eartheducation.org, iee1(ät)aol.com
Maakasvatukset www –sivut: www.maakasvatus.fi
Kirjatilaukset  http://www.maakasvatus.fi/p/materiaalit.html, Elontilan nettipuoti
Koulutukset: http://www.maakasvatus.fi/p/maakasvatuskoulutukset.html, www.taatantuotanto.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti