Maapallo tarvitsee sinua juuri nyt enemmän kuin koskaan. Aikaa on jäljellä enää vähän. Tulet seuraavilta sivuilta lukemaan uudesta suunnasta, jonka suuri osa maailman ammattimaisista ympäristökasvattajista on jo valinnut. Maapallo on hädässä ja me ihmiset olemme ongelma - mutta me voimme olla myös ratkaisu ongelmiin. Toivottavasti liityt kulkemaan maakasvatuksen polkua kanssamme!


torstai 25. marraskuuta 2010

”Kaikille, jotka rakastavat tätä planeettaa ja sen elämää”

Maakasvatus – uusi alku –kirjan uusittu painos myynnissä!

Maakasvatus tarjoaa kokonaisvaltaisen näkökulman ympäristökasvatukseen. Maakasvatus on löytöretki elämän oivaltamiseen ja uuden elämäntavan omaksumiseen. Sen avulla ihmisten tiedolliset ja tunneperäiset suhteet maapallon eliöyhteisöihin ja elämää ylläpitäviin järjestelmiin kasvavat. Se pyrkii auttamaan ihmisiä muovaamaan itselleen sellaisen elämäntavan, että heidän vaikutuksensa maapallon eliöyhteisöihin ja järjestelmiin vähenee joka koituu kaikkien maapallon eliöiden hyväksi.  Uusi alku -kirjassa esitetään maakasvatuksen lähtökohdat ja keskeiset periaatteet ja menetelmät. Uusi alku –kirja on myös työkalu maakasvatusohjelman rakentamiselle.

Kirjaa myy Elontila Ystävät ry, www.elontila.fi
Tilaukset: et(ät)elontila.fi
Hinta: 29 € + postituskulut


Steve Van Matren tuorein julkaisu Interpretive design.. and the dance of experience myös saatavilla!


Puistot, suojelualueet, puutarhat, galleriat, museot ja kansallismonumentit ovat yhteiskuntamme helmiä, jotka edustavat niitä luonto- ja kulttuuriaarteita, joita haluamme tuleville sukupolville säilyttää. Opastuksen tehtävä on kääntää luonnon ja kulttuurin kieli kävijöille helpommin ymmärrettäväksi.

Aivan kuten rakennuksilla ja näyttelyillä on omat suunnittelijansa, tarvitsemme myös suunnittelijoita jotka kiinnittävät huomionsa kaikkein keskeisimpään – kävijöiden kokemuksiin. He auttavat vierailukohdetta muokkaamaan rakenteitaan ja toimiaan toivottujen tavoitteiden mukaisiksi, ei ainoastaan ”perittyjen rakenteiden” ehdoilla. Tarvitsemme uudenlaisen lähestymistavan, joka keskittyy yksittäisten elementtien sijasta kokonaisvaltaisten elämyksien tuottamiseen. 

Interpretive design.. and the dance of experience -kirja on suunnattu kaikille niille, jotka työskentelevät yleisölle suunnattujen kohteiden parissa. Siis vapaa-ajanviettopaikoille, puutarhoista eläintarhoihin, luonnonpuistoihin, gallerioihin, museoihin, jotka haluavat syventää kävijöiden kokemuksia merkityksellisesti ja mieleenpainuvasti.


Kirjaa myy Elontilan Ystävät ry, www.elontila.fi
Tilaukset: et(ät)elontila.fi
Hinta: 30 € + postituskulut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti